Σημάδια Για Στυτική Δυσλειτουργία

Συνήθως, η σεξουαλική επιθυμία του άντρα γίνεται αντιληπτή ως ορμή και συνοδεύεται από σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η σεξουαλική λειτουργία μπορεί να πυροδοτηθεί, χωρίς να προϋπάρχει απαραίτητα η σεξουαλική ορμή, αρκεί να υπάρχει η πρόθεση του άντρα να αφεθεί στα σεξουαλικά ερεθίσματα, προκειμένου να ευχαριστηθεί. Χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, άγχος και συμπτώματα κατάθλιψης, δυσάρεστες προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες ή ακόμη αίσθημα κόπωσης είναι συχνοί παράγοντες που αναστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Μπορεί να οφείλονται στη νόσο του Peyronie (συνήθως μετά από τραυματισμό κατά την επαφή που σπάνια γίνεται αντιληπτός την ώρα εκείνη αλλά μήνες μετά όταν αρχίζει η κλίση με πόνο κατά τη στύση), το πέος έχει κλίση που μπορεί να ξεπεράσει και τις 90 μοίρες. Οι κλίσεις πάνω από 30 μοίρες συνήθως δυσχεραίνουν την επαφή και χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση με ειδικές τεχνικές ανάλογα με την περίπτωση. Για να ξεκινήσει η σεξουαλική λειτουργία στον άντρα, είναι απαραίτητο να υπάρχει σεξουαλική επιθυμία.

Είναι γεγονός πως τα προβλήματα της στύσης αποτελούν ακόμα και σήμερα ταμπού για πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα ελάχιστοι άντρες να αναζητούν τελικά ιατρική βοήθεια. Όσο καθυστερείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, τόσο θα συσσωρεύεται άγχος και θα μειώνεται η αυτοπεποίθησή σας και η κατάσταση θα περιπλέκεται περαιτέρω με το λεγόμενο «άγχος της επίδοσης». Με τη μέθοδο αυτή, η στύση είναι απόλυτα φυσική και το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα άριστο. Επίσης, επιτρέπεται η αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, με τη στύση να επιτυγχάνεται αυτόματα, οπoυδήποτε, οποτεδήποτε και για όσο χρόνο επιθυμεί, σε αντίθεση με τις άλλες θεραπευτικές επιλογές. Πεική πρόθεση είναι μια συσκευή η οποία τοποθετείται στο πέος του πάσχοντα με σκοπό την επίτευξη στύσης όποτε αυτός το επιθυμεί.

Ριζική Προστατεκτομή: Πώς Επηρεάζει Τη Στυτική Λειτουργία

Στην Ελλάδα, η μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία 15 χρόνια με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες, το ποσοστό ικανοποίησης των πασχόντων και των συντρόφων τους και η μηχανική αξιοπιστία της πεικής πρόθεσης ανέρχεται στο 90%. Εάν η βαθμολογία σας είναι μικρότερη τότε καλό θα ήταν να συζητήσετε το πρόβλημά σας με έναν ειδικό ουρολόγοή ψυχίατρο/ψυχολόγο. Ονομάζεται Διεθνής Δείκτης Στυτικής Λειτουργίας και όλες οι ερωτήσεις του αναφέρονται στις εμπειρίες σας τον τελευταίο μήνα. Τα συμπτώματα κατάθλιψης, οι αγχώδεις διαταραχές και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για παράδειγμα, εάν το πρόβλημα προκαλείται από μια ορμονική ανισορροπία, θα συνταγογραφηθούν φάρμακα για την αντιμετώπιση της υποκείμενης ενδοκρινούς διαταραχής. Ωστόσο, η ίδια αντιμετώπιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές αιτίες. Στο παρελθόν τα θεωρούνταν ότι "βρίσκονταν στο μυαλό του άντρα". Οι άντρες συχνά δίνουν άχρηστες συμβουλές όπως "μην ανησυχείς" ή "χαλάρωσε και θα φτιάξει μόνο του".

προβλήματα στύσης

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως το να μη δημιουργείται ή να χάνεται η στύση, τη στιγμή που υπάρχει φόβος ή άγχος είναι μια ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ λειτουργία του οργανισμού. Το σώμα των αντρών είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να υπάρχει καλή σεξουαλική λειτουργίαμόνο όταν το άτομο είναι ήρεμο και χαλαρό. Η εμπειρία είναι συνήθως επώδυνη, αφού σε λίγες περιπτώσεις θα το προσπεράσει και, την επόμενη φορά, ούτε που θα αναλογιστεί την πιθανότητα μιας νέας αποτυχίας, μιας νέας αδυναμίας να πετύχει στύση, ώστε να έχει σεξουαλική επαφή. Πρόκειται για cookies και συναφείς τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο χρήστης σε κάποιο από τα προβαλλόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Άλλοι πάλι «εκλογικεύουν» το γεγονός και πείθουν τον εαυτό τους ότι «δεν έχουν άγχος». Όσο, όμως, απαγορεύουν στον εαυτό τους να σκεφτεί και κυρίως να ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημα, τόσο πιο πολύ το σκέφτονται, και επομένως συντηρείται ο φαύλος κύκλος. Την επόμενη φορά που θα βρεθεί σε σεξουαλικές στιγμές, θα κάνει τις ίδιες σκέψεις που προαναφέρθηκαν, μόνο που αυτήν τη φορά θα τις πιστεύει περισσότερο, επομένως ο φόβος θα είναι περισσότερος και η πιθανότητα αποτυχίας ακόμη μεγαλύτερη. Κατά συνέπεια, αρχίζει ένας φαύλος κύκλος που συχνά οδηγεί τον άντρα στο να αποφεύγει τις σεξουαλικές στιγμές και τις καταστάσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σεξουαλική επαφή. Η εφαρμογή των κρουστικών κυμάτων είναι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση με στόχο την αιτιολογική και όχι την συμπτωματική θεραπεία της νόσου. Τα κρουστικά κύματα προκαλούν επαναγγείωση του πέους και αυξάνουν την αιματική ροή στις πεϊκές αρτηρίες.

Φάρμακα Χορηγούμενα Ενδοπεϊκά

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκληθεί μόνιμη ανικανότητα ή άλλη διαρκής βλάβη στο πέος. Εάν τα https://www.ilovepharmacy.gr/ φαίνεται να προκαλούνται από ένα φάρμακο που λαμβάνεται για μια άσχετη πάθηση, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να ωφεληθείτε από τη μείωση της δόσης ή την αλλαγή σε άλλο φάρμακο που να έχει τα ίδια αποτελέσματα αλλά όχι τις ίδιες παρενέργειες. ΜΗΝ αλλάξετε ή σταματήσετε τη λήψη των φαρμάκων σας πριν μιλήστε με το γιατρό σας. Τα ζευγάρια που δεν μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους είναι πιθανό να έχουν προβλήματα σχετικά με σεξουαλική οικειότητα. Οι άντρες που έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους μπορεί να δυσκολεύονται να μοιραστούν με τη σύντροφό τους οποιεσδήποτε ανησυχίες έχουν για τη σεξουαλική τους απόδοση.

  • Πολλοί άντρες δυσκολεύονται να πιστέψουν πως το πρόβλημά τους είναι ψυχολογικό.
  • Τέλος απαλλάσσει τον άνδρα από το μόνιμο σημαντικό κόστος των άλλων θεραπειών (φάρμακα από το στόμα και πεϊκές ενέσεις).
  • Φυσιολογικά, οι άντρες έχουν 3 με 5 στύσεις κάθε νύχτα, κάθε μια από τις οποίες διαρκεί έως 30 λεπτά.
  • Η κυκλοφορία αποτελεσματικών φαρμάκων από το στόμα τα τελευταία χρόνια, έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση της ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και πολλαπλασίασε τον αριθμό των πασχόντων που αναζητούν λύση στο πρόβλημα τους.

Επίσης, έχει αποδειχθεί η σύνδεση της στυτικής δυσλειτουργίας με την υπνική άπνοια (βαρύ ροχαλητό με διακοπή της αναπνοής και μείωση των επιπέδων του οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου)4. Από μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες προκύπτει πως το 20% των αντρών άνω των 60 πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Στυτική δυσλειτουργία ορίζουμε την αδυναμία του άνδρα να επιτύχει ή να διατηρήσει στύση ικανή για διείσδυση στον κόλπο1.

Τι Να Κάνετε Αν Σας Πιάσει Διάρροια

Η φίμωση είναι κλασική αιτία, όπου στην προσπάθεια να τραβηχτεί το δέρμα του πέους προς τα πίσω και να αποκαλυφθεί η βάλανος (κεφάλι) προκαλείται πόνος ή σε κάποιες περιπτώσεις είναι αδύνατο να γίνει λόγω ουλής στο δέρμα του πέους (πόσθη). Η αποκατάσταση του προβλήματος γίνεται είτε με λύση των συμφύσεων στα παιδιά, είτε με περιτομή, τη χειρουργική επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία και αφαιρείται το τελικό τμήμα του δέρματος του πέους (ακροποσθία). Οι κάμψεις του πέους, είτε είναι συγγενείς (δηλαδή ένας άνδρας γεννήθηκε έτσι), είτε όχι π.χ.

Συμπαγείς προθέσεις μόνιμης σκληρότητας, είναι οι πιο απλές προθέσεις και αποτελούνται από ένα ζεύγος συμπαγών κυλίνδρων από εύπλαστο υλικό, φέρουν κατά μήκος τους ένα ευλύγιστο μεταλλικό άξονα και δίνουν στον κύλινδρο το σχήμα που επιθυμεί. Οι ουσίες αυτές προκαλούν άμεση αγγειοδιαστολή και συσσώρευση αίματος στα σηραγγώδη σώματα. Η 2ης γραμμής θεραπεία περιλαμβάνει https://www.tofarmakeiomou.gr/el-gr/ την εφαρμογή ενδοσηραγγωδών ενέσεων αγγειοδραστικών ουσιών σε ασθενείς οι οποίοι είτε δεν ανταποκρίνονται είτε δεν μπορούν να λάβουν λόγω αντενδείξεων πρώτης γραμμής θεραπεία. Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, είναι οι πιο επωφελείς. Στοχεύουν τη βάση του πέους και συγκεκριμένα τον ηβοκοκκυγικό μυ που υποστηρίζει τα πυελικά όργανα.

Υπάρχουν Συγκεκριμένες Ασκήσεις Που Βοηθούν Στην Πρόληψη Και Αντιμετώπιση Της Στυτικής Δυσλειτουργίας

Η σηραγγομετρία/σηραγγογραφία, που αποτελεί τη μέθοδο εκλογής στη διάγνωση διαταραχών του μηχανισμού φλεβικής απόφραξης, αλλά είναι επεμβατική. Μια στύση απαιτεί την αλληλεπίδραση του εγκεφάλου, των νεύρων, των ορμονών και των αιμοφόρων αγγείων. Οτιδήποτε παρεμβαίνει στις φυσιολογικές διαδικασίες μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα. Ενδείκνυνται μόνο σε σαφείς επίκτητες βλάβες του αρτηριακού δικτύου (π.χ. τραυματισμοί).

Αμέσως μετά την ερωτική του επαφή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος του. Το κάπνισμα βλάπτει τα αγγεία του πέους και ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία. Άρα όχι μόνο σταματάμε την καταστροφή τους, αλλά επιτρέπουμε στον οργανισμό να θεραπεύσει τις «πληγές» των αγγείων. Η στύση είναι το https://eumeds.gr/ αποτέλεσμα μίας σύνθετης αλληλεπίδρασης ψυχολογικών, νευρολογικών, αγγειακών και ορμονικών παραγόντων. Η στυτική διαταραχή στους νέους είναι συνήθως ψυχογενής, ενώ στους άντρες, μετά τα 50 έτη, είναι οργανικής αιτιολογίας. Ο διαχωρισμός των δύο αιτίων είναι δύσκολος, καθώς συνήθως μπορεί να εμπλέκονται.

Πάνω από 40% των διαβητικών θα παρουσιάσουν πρόβλημα, ενώ 10 χρόνια με σάκχαρο αρκούν για να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα στη στύση. Αυτά βέβαια, όταν ο άνδρας αμελήσει το πρόβλημα γιατί και εδώ η πρόληψη σώζει τις στύσεις. Όμως, το σώμα ΟΛΩΝ των αντρών είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε, όταν ο νους δίνει σήμα ότι επέρχεται κίνδυνος ή απειλή, επικρατεί ο φόβος, και τότε το σώμα, σε βιολογικό επίπεδο, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Συνήθως, η γνωστή αδρεναλίνη παράγεται σε μεγάλες ποσότητες και έχει ως αποτέλεσμα η καρδιά να λειτουργεί πιο γρήγορα, τα αγγεία να κάνουν σύσπαση, με συνέπεια να μη μπορεί να γεμίσει το πέος με αίμα, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της στύσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>